Vrouwen spieken vaker in de smartphone van hun partner dan mannen

Zodra de mogelijkheid zich voordoet, neuzen vrouwen in de smartphone van hun partner. Maar andersom bijna evenveel.

Het mobieltje is een bewijs van trouw of ontrouw, maar bevat dan ook heel vaak gevoelig erotisch materiaal……….

Dat blijkt uit onderzoek onder 638 mannen en vrouwen tussen 20 en 28 jaar oud door Simyo, een mobiele sim only en prepaid provider van KPN.

Meer dan 40% van de jongedames gluurt in de mobiele telefoon van haar partner, date of kinderen. Onder mannen doet 32% dat.  Bij het gluren gaan de 20′ers vooral op zoek naar de belgeschiedenis van hun geliefden.

Liegen over de relatiestatus of Facebook doen mannen en vrouwen beiden. Respectievelijk 47% en 41%.

Singles zijn eerlijker. Alleenstaande vrouwen liegen in ruim een kwart van de gevallen. Van de single mannen doet eenderde dat. “Het gebruik van de mobiele telefoon is helemaal verweven in ons dagelijks leven, het is opmerkelijk om te zien hoe we het mobieltje inzetten in relaties,” zegt Robin van Polen van Simyo.

Het gebruik van de mobiele telefoon kent bijna geen grenzen. Zo blijkt dat zelfs tijdens seks de telefoon nog wordt opgenomen. Ook dient het mobieltje voor veel respondenten als bron voor erotisch getint materiaal of voor het zogenaamde sexting.

Van de mannen heeft 30% pikante foto’s op zijn mobiel. Van de vrouwen heeft 18% dit soort afbeeldingen op haar telefoon. Bij de dames is dat in de meeste gevallen een foto van zichzelf. Mannen hebben amper dit soort spannende foto’s. Zij hebben vooral pikante afbeeldingen van hun partner en bekenden.

Bij zowel de mannen als bij de vrouwen staat moeder nog steeds op nummer 1. Zij is het die als eerste wordt gebeld bij groot nieuws. Ook bij het winnen van de loterij bellen zowel mannen als vrouwen als eerste hun moeder om het blijde nieuws te delen.

Er is 1 uitzondering: als de relatie stukloopt, worden de beste vrienden als eerste geïnformeerd. Bij beide groepen kunnen de moeders wel als tweede een telefoontje verwachten.

Op het toilet lijken mannen voorzichtiger te zijn met hun mobieltje dan vrouwen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat vrouwen altijd gaan zitten. Van hen heeft 16% haar telefoon wel eens in de pot laten vallen, bij de heren was dat maar half zo veel.

Mannen gebruiken meer mobiel internet. Maandelijks gebruiken ze bijna 140 MB en vrouwen nog geen 100 MB. Daar staat tegenover dat vrouwen wel weer meer bellen en sms’en.

Meer verschillen tussen vrouwen en mannen vindt u in onderstaande infographic.

Lees ook:Je GSM of je seksleven?
Lees ook:Vrouwen zijn nog neurotischer met hun mobiel dan mannen
Lees ook:1 op 3 Nederlanders doet aan sextingen, ook met de ex
Lees ook:Smartphone is reden en middel tegelijk tot vreemdgaan
Lees ook:Check jij de sms-jes van je partner?

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen spieken vaker in de smartphone van hun partner dan mannen

  1. dating

    Nog steeds? Tegenwoordig heb je er de schermvergrendeling! Spieken is dus geen optie meer als je een beetje op je hoede bent!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Het soort van mobieltje verraadt vreemdgaan | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>