Vrouwen zien in een oogwenk of een man vreemdgaat

Vrouwen zijn beter in het verbergen van overspel dan mannen. Dat komt omdat zij geraffineerder zijn en ook beter kunnen liegen.

Maar vrouwen kunnen ook beter aan het gezicht van een man aflezen of hij een ontrouw type is of niet. Mannen hebben hier veel minder een neus voor…….

Zo blijkt uit onderzoek van de University of Western Australia.

77% van de gokpogingen bij mannen was fout, tegenover 38% bij vrouwen. Vrouwen dichtten dus minder vaak een ontrouwe man een monogame levensstijl toe.

200 vrijwillige mannen en vrouwen werden op de foto gezet. Hen werd gevraagd hoe aantrekkelijk ze zichzelf inschatten en hoe vaak ze waren vreemdgegaan in het verleden of hoe vaak ze een affaire hadden met iemand in een relatie. Dat is geen vreemdgaan omdat ze zelf single waren, maar duidt volgens de onderzoekers wel op ‘lage binding aan de monogame waarden’.

68 personen, 34 mannen en 34 vrouwen tussen 17 en 48 jaar, kregen de close-up foto’s (gezicht en schouders) van het andere geslacht te zien en er werd gevraagd hoe groot de kans was dat die persoon   ontrouw zou zijn.

Vrouwen waren 2x zo goed in het ontmaskeren van de ontrouwe types dan mannen. ”Logisch”, aldus professor Leigh Simmons. “Vrouwen hebben meer te verliezen als hun partner hen verlaat.”

De onderzoekers bestudeerden de foto’s en kwamen tot volgende conclusie: De ontrouwe mannen die door vrouwen ontmaskerd werden, hadden vaker een mannelijk gezicht.

Interessant genoeg betekende het verband met ontrouw niet dat de mannen werden gezien als onbetrouwbaar. Uit de resultaten van een tweede groep bleek dat er geen associatie was tussen ontrouw en onbetrouwbaarheid. De beoordeling van trouw is dus wat anders dan de perceptie van betrouwbaarheid.

Maar zoek je een trouwe man? Vermijd dan de heren met een klassiek mannelijk gezicht, zoals een brede, hoekige kaaklijn; een vierkante kin en opvallende wenkbrauwen. Dit zijn de kenmerken van een hoog testosterongehalte, wat al vaker in verband gebracht werd met een verhoogde kans op ontrouw. De ‘testosteronbommen’ zijn gemiddeld ook groter en knapper dan anderen: dat wijst op goede genen, en ook op de drang om zich zoveel mogelijk voort te planten.

Nadelen van deze mannen zijn , behalve ontrouw, ook humeurigheid en gewelddadigheid. Dit soort mannen zijn het populairst bij vrouwen…… althans voor een onenightstand. Voor een lange relatie kiezen ze over het algemeen voor een softere man, die hen meer kans geeft op een stabiele thuissituatie.

Lees ook:Macho mannen hebben lousy sperma
Lees ook:Liefde op het vierde gezicht
Lees ook:Vrouwen vinden mannen met bruine ogen betrouwbaarder, maar….
Lees ook:Kale kerels luiden de noodklok
Lees ook:Mannen kunnen aan gezicht vrouw aflezen of ze vreemd gaat

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>