Goede band met schoonouders? Gunstig voor mannen, niet voor vrouwen!

Er zijn nogal wat mensen die bij het woord ‘schoonmoeder’ al onwel worden.

Voor vrouwen is dat niet zo’n ramp. Voor mannen wel.

Heren die het namelijk goed kunnen vinden met hun schoonfamilie lopen minder risico op een echtscheiding……….

Dat toont een studie aan de universiteit van Michigan aan na onderzoek bij 373 stellen gedurende 26 jaar. Alle stellen waren aan het begin van de studie tussen de 25 en 37 jaar en een jaar getrouwd.

Mannen die het goed kunnen vinden met hun schoonfamilie maken 20% meer kans op een goed huwelijk dan zij die hun schoonmoeder haten.

Vrouwen daarentegen kunnen met een goede relatie met hun schoonouders hun huwelijk juist verpesten. Zij lopen 20% meer risico op een scheiding.

De onderzoekers menen dat dames die het goed kunnen vinden met hun schoonfamilie moeilijk grenzen kunnen stellen, waardoor het hen na jaren teveel wordt.

Mannen lijken deze zorgen niet te delen. Degenen die moeite deden om het leuk te hebben met hun schoonmoeder hadden het meeste kans om getrouwd te blijven.

Professor Terri Orbuch vroeg de stellen om een cijfer te geven voor hun band met hun schoonfamilie. “Wanneer een heer het goed kan vinden met zijn schoonfamilie is dat positief omdat hij zo de band met zijn echtgenote sterkt. Bij vrouwen liggen de zaken echter anders.”

Omdat relaties zo belangrijk zijn voor hen, is hun identiteit als echtgenote en moeder ontzettend belangrijk. Ze interpreteren wat hun schoonfamilie zegt en zien dit als een bemoeien, dit treft hen als partner en als moeder.

Ouders van een zoon moeten dus voorzichtig omspringen met hun schoondochter omdat ze gevoeliger is voor inmenging. Het is belangrijk dat je elkaars grenzen respecteert. Echtgenoten moeten hun schoonfamilie met veel zorg behandelen om hun huwelijk in stand te houden.

Lees ook:Mammoni’s: zorg dat je wegblijft bij de moederskindjes!
Lees ook:Schoonmoeder: dot of draak?
Lees ook:Nachtmerrie voor mannen: wakker worden naast je schoonmoeder
Lees ook:Simone Kleinsma gewildste schoonmoeder van NL, Heleen van Royen juist niet
Lees ook:Italiaanse mannen: ze nemen hun moeder nog mee op huwelijksreis!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Goede band met schoonouders? Gunstig voor mannen, niet voor vrouwen!

  1. Thalys

    Lijkt me altijd positief, al wil ik de onderzoeksresultaten niet direct afvallen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>