Mannen hebben een hogere pijngrens dan vrouwen

Vaak wordt gezegd dat mannen een bevalling niet zouden kunnen doorstaan of dat ze meer klagen bij het eerste symptoom van een verkoudheid.

Toch bleek al eens uit onderzoek dat vrouwen pijn veel intenser ervaren dan mannen.

Mannen blijken van nature toch het sterke geslacht te moeten zijn: ze hebben zeker in klassieke man/vrouw-culturen een hogere pijngrens dan vrouwen……..

Zo blijkt uit onderzoek van Leeds Metropolitan University op 200 Britse en Libische mannen.

De proefpersonen werden gepijnigd met een stok met een stomp uiteinde van 1 cm. Vervolgens werd hun gevoeligheid en uithoudingsvermogen voor pijn in de gaten gehouden.

Het blijkt dat mannen een hogere pijngrens hebben en minder over pijn klagen dan vrouwen. De Britse vrijwilligers konden minder goed pijn verdragen als hun Libische geslachtsgenoten. De stereotype reacties op pijn waren echter duidelijker in Libië dan in het Verenigd Koninkrijk.

Daaruit leiden de onderzoekers af dat geslacht en cultuur mede een rol spelen in hoe mensen met ongemak omgaan. De maatschappij schrijft voor dat mannen zich stoïcijns moeten gedragen, vrouwen mogen gevoeliger zijn. In macho-culturen is dit sterker dan in moderne samenlevingen.

Lees ook:Mannen trekken bevallingspijn niet
Lees ook:Mannen: weest onbaatzuchtig!
Lees ook:Liefde vermindert pijn aanzienlijk
Lees ook:Vrouwen ervaren intensere pijn dan mannen
Lees ook:Mannen minder moeite met vrouwen aanspreken dan andersom

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>