Mannen haten roze rommel in huis

Niet dat ze er zelf heel hard voor zorgen ~in 7 van de 10 huishouden doet de vrouw het alleen~ maar mannen hebben een gruwelijke hekel aan rommel in huis.

Zij zien dat als de grootste dooddoener voor de gezellige sfeer.

Ook trekken ze de kleur roze niet………….

Dit blijkt uit onderzoek onder 522 mannen en vrouwen van 18 tot 65 jaar in opdracht van Ariadne At Home, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het woonblad.

Volgens vrouwen maken mannen de meeste rotzooi in huis, terwijl 35% van de mannen die rommel als grootste dooddoener voor een gezellige sfeer in huis noemt, tegenover slechts 24% van de vrouwen. Een kwart van de vrouwen vindt een persoonlijk huis veel belangrijker dan een opgeruimd huis, 14% van de mannen deelt diezelfde mening.

Ook de kleur roze bederft volgens eenderde van de heren de sfeer. Wat wel door iedereen gewaardeerd wordt zijn kaarsen en waxinelichten. Deze staan op een eerste plaats in de top-10 van sfeermakers. Voorts scoren warm kleurgebruik (42%) en bloemen (34%).

Toch wordt de sfeer in huis voornamelijk door de vrouw gecreëerd, 86% van hen is er bewust mee bezig. Eenderde van de Nederlanders roept dan ook dat het huis er héél anders uit zou zien als ze niet samen zouden wonen. Iets wat volgens de mannen voornamelijk komt door de wensen van hun partner.

41% heeft weleens ruzie over het interieur, hoewel 55% van de vrouwen én de mannen aangeven beslissingen over het interieur toch samen te nemen.

Lees ook:Knalrode vinger- en teennagels zijn populair bij mannen
Lees ook:Rommel die man maakt is hetzelfde als een reu die tegen paaltjes pist
Lees ook:Feng Shui in de slaapkamer voor spetterende seks
Lees ook:De andere kant van Valentijnsdag
Lees ook:Kook thuis voor je date, maar zet geen rood op tafel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>