Mannen lullen niet, zij lossen hun sores al vissend op!

Mannen zijn meestal heel erg actie-gericht. Vaak snappen ze ook niet dat een vrouw soms gewoon even over haar gevoel wil praten om het praten zelf.

Hij hoeft niet persé met een oplossing klaar te staan.

Dat zij ‘haar hart lucht’ is vaak voldoende.

Mannen zien daar geen nut in……..

Dr. Amanda Rose van de universiteit van Missouri voerde 4 onderzoeken uit met bijna 2000 kinderen en tieners. “Populaire psychologen beweerden jarenlang dat jongens en mannen wel over hun problemen willen praten, maar dat ze worden belemmerd door angst voor verlegenheid of een zwaktebeeld”, zegt ze.

Het blijkt echter dat de meeste mannen zich niet geremd voelen om hun gevoelens te tonen, maar dat ze het nut niet inzien van hun hart te luchten. Meisjes geloven reeds op jonge leeftijd al dat ze zich beter voelen als ze veel over hun problemen praten, terwijl jongens dat juist tijdsverspilling vinden.

“Toen we jonge mensen echter vroegen hoe ze zich zouden voelen als ze over hun problemen zouden praten, bleek dat jongens niet meer angst hebben om hun problemen te bespreken dan meisjes. De antwoorden van de jongens suggereren dat ze praten over hun problemen niet zinvol vinden”, vervolgt Dr Rose.

Vrouwen pushen hun partner vaak om te praten over hun zorgen en problemen, omdat zij denken dat mensen zich dan beter voelen.

Daar zegt Dr. Rose het volgende over” “Mannen denken waarschijnlijk dat praten over hun problemen er juist voor zorgt dat hun problemen groter lijken en dat dingen gaan doen juist voor afleiding zorgt.”

Kort samengevat: dames, dwing je man niet tot een gesprek over zijn problemen of diepere zieleroerselen. Vaak knapt hij daar helemaal niet van op. Laat hem lekker gaan vissen of golfen of………… postzegels verzamelen. Zie maar!

Lees ook:Zonen beter bestand tegen scheiding ouders dan dochters
Lees ook:Zonen trekken een gebroken gezin beter dan dochters
Lees ook:Jongens zijn gelukkiger dan meisjes, ondanks dat ze vaker een beperking hebben
Lees ook:Jongens die zonder vader opgroeien raken verslaafd aan internet, porno en ritalin
Lees ook:Het verschil tussen mannen en vrouwen is al zichtbaar in de kindertijd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>