Carrièrevrouwen gaan net zoveel vreemd als succesvolle mannen

Mannen van nu zijn dol op powervrouwen, schreven we een tijdje geleden hier al op relatie.blog.

Knoop daaraan vast dat succes en macht erotiseren en je kunt op je vingers uitrekenen dat de carrièrevrouwen van nu, niet alleen qua uiterlijk en gedrag op de werkvloer op mannen beginnen te lijken, maar ook in de kwantiteit van hun vreemdgaan………..

Dat blijkt uit onderzoek van Joris Lammers aan de Universiteit van Tilburg.

Hij ontdekte dat mannen niet vaker vreemdgaan dan vrouwen. Werknemers met een hoge positie gaan wel vaker in de fout dan collega’s met een lagere positie binnen het bedrijf.

Zijn team ondervroeg 1561 Nederlandse werknemers via een online onderzoek. Het voordeel van een dergelijk, anoniem onderzoek is dat mensen sneller geneigd zijn om de waarheid te vertellen.

42% had een positie als supervisor of manager bij een bedrijf. Ze kregen allerlei vragen over eventuele affaires en hun verlangen om vreemd te gaan. De werknemers moesten ook aangeven hoe machtig ze zich voelden binnen het bedrijf.

De hoeveelheid zelfvertrouwen is van grote invloed op de behoefte tot overspel. Mannen of vrouwen met topposities binnen een bedrijf hebben daar meer van en gaan dus vaker vreemd.

“We horen nog niet zoveel over vrouwen die vreemdgaan, maar dat komt voornamelijk omdat er nog niet veel vrouwen zijn die een toppositie hebben”, aldus Lammers. Hij gelooft dat de verschillen tussen man en vrouw kleiner zullen worden in de moderne maatschappij.

Lees ook:Extra bonus voor personeel dat relatie met collega start
Lees ook:Er wordt heel wat af gescharreld op de Nederlandse werkvloeren
Lees ook:Doe jij ook aan digiflirten in de baas z’n tijd?
Lees ook:Vreemdgangers wilden hun partner niet kwetsen, maar hebben geen spijt
Lees ook:Mensen met macht schatten zichzelf veel langer in

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>