Vrouwen zonder of met prille relatie dragen de meest sexy lingerie

Vrouwen die nog geen partner hebben of er nog maar net eentje hebben, houden van sexy lingerie.

Vrouwen in een langduriger relatie willen in de eerste plaats dat hun ondergoed comfortabel zit.

Het klinkt logisch, maar voor het eerst is het wetenschappelijk bewezen…..

Waarom kopen vrouwen lingerie? Aan die vraag heeft Julie Daems (22) van de Universiteit Gent een wetenschappelijk onderzoek gewijd. Ze ondervroeg daarvoor ruim 500 vrouwen.

“Er is al heel wat onderzoek gebeurd naar welke lingerie vrouwen kopen, maar nog nooit is de vraag gesteld waarom ze dat doen. Is het om mannen te verleiden? Geeft mooie lingerie hen een gevoel van macht of willen ze vooral dat hun ondergoed makkelijk zit?”, vertelt de master in de Communicatiewetenschappen in Het Nieuwsblad.

80% van de vrouwen hecht veel tot heel veel belang aan lingerie. Bijna 79% geeft jaarlijks tussen €50,- en de €250,- uit aan onderkleding. Singles of vrouwen die een prille relatie hebben, kiezen voor sexy ondergoed.

Vrouwen die al langer met een man samen zijn, willen vooral dat hun ondergoed goed en gemakkelijk zit. ”Dat heeft te maken met de zogenaamde evolutionaire psychologie”, legt Daems uit. “Jonge vrouwen zullen sexy lingerie gebruiken om hun partner te verleiden. Vrouwen die een relatie hebben, hoeven zogezegd niet meer te verleiden”’

Zwart en rood worden overigens als de verleidelijkste kleuren gezien, huidskleurige lingerie is praktisch, maar in mannenogen helemaal fout.

Lees ook:Getrouwde vrouwen dragen sexy lingerie voor hun vriendinnen
Lees ook:Mannen: geen sexy lingerie voor haar onder de kerstboom!
Lees ook:Mannen hebben moeite met lingerie kopen voor hun vriendin
Lees ook:Weg reetveter, nieuwerwets sexy is de oma-onderbroek
Lees ook:Nieuwe vriendin? Nieuw ondergoed!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>