Vrouwen kletsen over hun overspel. Mannen zwijgen

Hoewel vrouwen veel beter in staat zijn hun vreemdgaan verborgen te houden voor hun partner, praten ze er 3x zo vaak over met bekenden als dat mannen doen.

Ontrouwe vrouwen hebben blijkbaar een grotere behoefte aan een ‘uitlaatklep’ dan overspelige heren………

Dat blijkt uit onderzoek van de overspelsite illicitencouters.com.

72% van de vrouwen neemt iemand in vertrouwen over een affaire, tegenover slechts 23% van de mannen.

Nog een belangrijk verschil: vrouwen vertellen het aan een vriendin, mannen zeggen het liever aan iemand die ze niet kennen.

Ruim 4 op de 10 vrouwen die een affaire had, heeft het aan haar beste vriendin verteld. 15% verklapt het aan meerdere vriendinnen. 6% van de vrouwen zegt het aan een familielid, tegenover slechts 1% van de mannen.

Mannen vertellen het dubbel zo vaak aan een vreemde (12%) dan aan een vriend (6%), vooral omdat ze bang zijn dat hun plas buiten de pot bekend wordt.

Vrouwen biechten het nog liever op aan hun partner dan het aan een vreemde te zeggen. Een verklaring zou kunnen zijn dat een affaire te veel is om alleen te dragen. Een andere is dat ze haar vriendinnen om raad vraagt of omdat ze zich te schuldig voelt.

Volgens relatie-expert Philip Hodson ligt vertrouwen aan de basis van het verschil. “Mannen vertrouwen hun vrienden veel minder dan vrouwen. Bovendien zijn ze geprogrammeerd om niets bekend te maken dat hen zwak en kwetsbaar zou kunnen maken. Informatie die tegen hen gebruikt zou kunnen worden, houden ze voor zichzelf.

“Vrouwen daarentegen houden dan van verhaaltjes vertellen, dramatische gebeurtenissen en ze vertrouwen hun vriendinnen wel genoeg om zeker te zijn dat ze het niet gaan rondbazuinen.”

Hodson wijst naar series als Sex and the City, Desperate Housewives en Mistresses. “Het is geen toeval dat deze series zich ontwikkelen rond affaires en relaties.”

Lees ook:Vrouw doet liever vriendin
Lees ook:Mannen mild over lesbo-affaire partner. Andersom veel minder!
Lees ook:Vriendinschappen maken dat vrouwen optimistischer in het leven staan dan mannen
Lees ook:1 op de 10 Nederlandse vrouwen zoent met beste vriendin
Lees ook:Slechts 1 op de 5 vrouwen zegt het als hun vriendin te dik wordt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>