Ook de paus liet zich eens het hoofd op hol brengen door een vrouw

De van origine Argentijnse Paus Franciscus (77) heeft tijdens zijn priesteropleiding moeten kiezen tussen de liefde voor God of de liefde voor een vrouw.

Dat vertelde de vader der Rooms Katholieken in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera………

Een week lang heeft een vrouw hem toen het hoofd op hol gebracht, zei de paus in de krant. Op de vraag hoe het dan precies zat tussen de twee antwoordde hij: “Dat was iets tussen jonge mensen. Daar spreek ik over met mijn biechtvader.”

Vorig jaar werd bekend dat de paus vroeger verliefd was op zijn buurmeisje in Argentinië. Paus Franciscus droomde als puber van een huwelijk met zijn jeugdliefde Amalia Damonte. Dat onthulde de inmiddels 76-jarige in lokale media destijds.

“Als ik niet met jou trouw, dan word ik priester”, schreef de toen 12-jarige Franciscus, toen nog Jorge Mario Bergoglio geheten, aan zijn buurmeisje. Bij zijn tekst tekende hij een huis dat hij voor hen samen wilde kopen.

Illustratie: Vandaag is het eerste nummer verschenen van de glossy ‘Il Mio Papa’ (‘Mijn Paus’). Het biedt een kijkje in het privéleven van de paus en publiceert zijn toespraken. Voor de die-hard fans is in iedere editie zelfs een uitvouwbare centerfold van de kerkvader te vinden.

Lees ook:26 geheime minnaressen van geestelijken smeken Paus afschaffing celibaat
Lees ook:Fotograaf William & Kate ‘schiet’ ook bruiloft van die andere Kate uit Londen
Lees ook:Is 1 kind krijgen egoïstisch?
Lees ook:Onbevlekt? Italiaanse non baart plotsklaps een zoon
Lees ook:92-jarige vrouw beschiet buurman (53) nadat zij blauwtje liep

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>