TV-koningin Mies Bouwman is weduwe geworden

TimpBouwmanRegisseur, programmamaker en echtgenoot van Mies Bouwman, Leen Timp is vrijdagavond op 92-jarige leeftijd overleden.

Hij stierf thuis in Elst temidden van zijn geliefde vrouw, kinderen en kleinkinderen…..

Dat maakte de familie Timp gisteren bekend.

In 1951 kwamen Leen & Mies elkaar voor het eerst tegen, toen zij voor de KRO werkte als omroepster en hij regisseerde. Ze kregen een relatie, terwijl hij nog getrouwd en niet-katholiek was. Dat beviel de KRO niet en dus moest Mies vertrekken. Maar ze bleven samen, trouwden in 1955 en kregen samen 4 kinderen.

Leen Timp was regisseur, producent en programmamaker en drukte daarmee zijn stempel op de ontwikkeling van de televisie in Nederland.

Voor zijn vakmanschap ontving hij in 1961 de eerste Nipkowschijf. Hij was verantwoordelijk voor talrijke producties, variërend van informatieve programma’s tot amusement en dramaproducties, heel vaak samen met zijn echtgenote Mies Bouwman.

In 1966 werd hem de Gouden Televizier-Ring toegekend voor het satirische programma ‘Zo is het toevallig ook nog eens een keer’, in 1980 werd hij geridderd en in 1992 maakte Leen Timp z’n laatste TV-programma’s voor de NCRV.

In 1980 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 1992 maakte hij zijn laatste twee programma’s voor de NCRV.

Lees ook:7x spontaan wedding crashen met Maroon 5
Lees ook:TV-tip The Sperminator: Maastrichtse Ed en zijn 100 kinderen
Lees ook:TV-programma’s leiden tot echtscheidingen
Lees ook:Slapen als relatietherapie: heerlijk!
Lees ook:Testosteronbommen hebben slechte relaties

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>