Wie is mevrouw Poetin dan?

Vanavond werd bekend dat de Russische leider Vladimir Poetin en zijn vrouw na 30 jaar huwelijk uit elkaar gaan.

Zeer opvallend was dat ze samen een balletvoorstelling bijwoonden in het Kremlin, terwijl ze al sinds zijn 2e presidentsoverwinning in 2012 niet meer samen gezien waren. En daarvoor ook hele tijden niet.

Vladimir & Ludmilla houden het dus op ‘een paarlen huwelijk’.

Maar wat weet de wereld nou eigenlijk van haar?

Vladimir Poetin (1952) & Ludmilla Shkrebneva (1958) leerden elkaar kennen in begin 80′er jaren. Zij was toen stewardess en hij werkte voor de KGB in Dresden. Ze huwden in 1983 en samen kregen ze 2 kinderen: Maria (1985) en Jekaterina (Katja) (1986)

De grote verrassing op de verkiezingsdag vorig jaar maart in Rusland was niet dat Poetin won, maar dat zijn vrouw Ludmilla voor het eerst sinds jaren aan zijn zijde verscheen om te stemmen.

Waar ze de jaren daarvoor heeft gewoond en wat ze heeft gedaan, niemand die het zeker weet.

Ze kan weer zijn gaan wonen in Sint Petersburg, waar ze vandaan komt, of zijn opgeborgen in een paleis van Poetin.

Wat wel vaststaat is dat ze niet was waar Poetin was. Die had een lange relatie met Alina Kabaeva, een turnster, maar schijnt nu te gaan met het lingeriemodel dat spion werd Anne Chapman.

Volgens veel Russen woont Ludmilla in een klooster in een gat aan de grens met Estland. Dat zou passen bij de gewoonte van vroegere Tsaren om hun verstoten vrouwen in kloosters te stoppen.

Een rapport uit 2011 van de (voormalige West-)Duitse inlichtingendienst BND was niet mals voor Vladimir Poetin, in de 80′er jaren als spion actief in het Duitse Dresden. Hij werd daar op zijn beurt in de gaten gehouden door Duitse collega’s. De man ging gretig vreemd en sloeg bovendien zijn vrouw, staat in zijn dossier.

Een deel van de informatie blijkt afkomstig van een vrouw die bevriend raakte met Ludmilla in Dresden. Het zou gaan om een Baltische Russische met Duitse roots die ‘Lenchen Sch’ wordt genoemd, ook wel ‘Balkon’, omwille van haar grote boezem.

Mevrouw Poetin zou bij ‘Balkon’, een agente die werkte als vertaler, haar hart hebben gelucht over de ontrouw en het geweld van haar toen 33-jarige man.

Bild meldde dat het rapport de geruchten voedt dat Poetin een kind had verwekt bij een minnares. Poetin zelf zou ooit over zijn vrouw hebben gezegd dat iedereen die er 3 weken mee kan samenleven een monument verdient.

De oudste dochter van het inmiddels ook officieel gescheiden paar is woonachtig in een penthouse in het Nederlandse Voorschoten, Maria (27) heeft namelijk een relatie met de Nederlander Jorrit Faassen (33).

Ludmilla is inmiddels lerares Duits en Spaans, maar onbekend is of ze die functie ook uitoefent.

Poetin heeft zijn persoonlijke leven altijd zo veel mogelijk geheim gehouden. Vragen daarover ging hij uit de weg. In maart 2012 verklaarde hij nog dat zijn vrouw geen ‘publiek persoon’ was. Hij vroeg de media zijn familie buiten politieke berichtgeving te houden.

Ludmilla & Vladimir Poetin waren dus bijna 30 jaar getrouwd. Volgens het paar is het besluit om uit elkaar te gaan samen genomen.

Lees ook:Minnares Poetin op de cover van Russische Vogue
Lees ook:Poetin’s minnares was 1 van de Olympische vlamdragers
Lees ook:Ex-echtgenote van Poetin heeft toyboy
Lees ook:Poetin bezoekt dochter in Voorschoten en krijgt homo’s over zich heen
Lees ook:Vaderlandsliefde: Poetin zendt zijn zaad per post door heel Rusland

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>