20 jaar platonisch en dan slaat de vlam in de pan

Een 20-jarige platonische vriendschap: zet je die zomaar op het spel? En wat heet ‘zomaar’?

Alles wat je vroeger niet zag, begin je in hem te waarderen. Zijn steun, zijn luisterende oor en zijn oprechte liefde voor jou. En ineens denk je: ‘de man van mijn leven heeft al die tijd waarschijnlijk vlak voor mijn neus gestaan en ik heb het niet gezien’.

Dit overkwam Trijntje Oosterhuis.

De zangeres heeft iets met Alvin Lewis, de tweelingbroer van soulzangeres Berget. Ze blijken elkaar al vanaf hun tienerjaren te kennen. Ook zaten ze samen in de formatie Total Touch………

Afgelopen zomer strandde haar huwelijk met televisieman Sander van den Eeden. Iemand die op de achtergrond altijd een rol is blijven spelen is muzikant Alvin Lewis. Met hem heeft Trijntje lief en leed gedeeld, successen behaald en zeperds. En nu blijkt, of juist daarom wel, dat er meer is dan alleen maar maatjes zijn.

Dit was in 2011 een schitterend thema van een speelfilm. Ook Emma & Dexter zijn al jaren soulmates, tot ze plots beseffen dat er door hun gedeelde vreugde en verdriet heen iets meer dan vriendschap alleen is gegroeid.

Ze leren elkaar kennen in 1988, als ze beiden de universiteit verlaten. Sindsdien ontmoeten ze elkaar ieder jaar op die ene dag. Ze delen liefde en verdriet, vreugde en tranen. Zijn beste vriendjes, ook al verschillen ze zoveel van elkaar. Maar wat als Cupido plots toeslaat en vriendschap plaats maakt voor een diepere liefde?

In ‘One Day’ vertolken Anne Hathaway en Jim Sturgess dit tijdloze thema. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek (in het Nederlands: ‘De eerste dag’) van David Nicholls, die ook het scenario voor de rolprent uitwerkte…..

Lees ook:Kunnen mannen en vrouwen ook ‘gewoon vrienden zijn? VII
Lees ook:Liefde is…. Dat hangt er maar vanaf waar je woont
Lees ook:Liefde volgens Paul Ekman
Lees ook:LINDA over exen: van horrormannen tot beste vrienden
Lees ook:Belgische plaatst haar gebroken hart op eBay

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>