Richard Burton bleef tot zijn dood van Elizabeth Taylor houden

Elizabeth Taylor en Richrad Burton: ze zijn zo’n beetje het meestbesproken Hollywood-koppel van de vorige eeuw.

Met elkaar konden ze niet, maar zonder elkaar ook niet. Hun uitvoering van ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ was een mix van fictie en non-fictie.

Burton overleed in 1984.

Vlak voor zijn dood schreef hij Elizabeth Taylor nog een gepassioneerde brief die Vanity Fair nu voor het eerst gaat publiceren………..

Burton vraagt Taylor in de liefdesbrief om nog een kans, meldt Daily Mail. “Met jou ben ik het gelukkigst”, schrijft hij vlak voor zijn dood. Taylor ontvangt de brief enkele dagen later, als hij reeds overleden is.

De brief is onderdeel van een serie liefdesbrieven die Burton aan de gevierde actrice Taylor schreef nadat ze al lang uit elkaar waren en hertrouwd.

Ze publiceert de brieven om iedereen te laten zien ‘welke plek hij in haar hart had en heeft’.'Richard was fantastisch in de breedste zin van het woord,’ zegt ze. ‘En in alles wat hij deed… Hij was de aardigste, grappigste en tederste vader die ik ooit heb gezien.’

De romance tussen Taylor en Burton begon in 1962 tijdens het filmen van Cleopatra. In 1964 trouwden ze. In 1973 verlaat Taylor hem vanwege zijn drankprobleem en temperamentvolle gedrag.

In 1984, hij is dan getrouwd met Sally Hay Burton, schrijft Burton zijn liefdesbrief aan Taylor vanuit Celigny, Zwitserland. Daarna zou hij naar bed zijn gegaan en in zijn slaap zijn gestorven, op 58-jarige leeftijd. Taylor was niet welkom op de begrafenis.

Lees ook:De allermooiste liefdesbrief ooit geschreven………
Lees ook:De cougars zijn al zo oud als de wereld
Lees ook:10 x Fatal Attraction: beroemde liefdeskoppels die ten onder gingen
Lees ook:Mysterieuze Franse liefdesbrief aangespoeld in Engeland
Lees ook:Ware liefde wacht een halve eeuw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Richard Burton bleef tot zijn dood van Elizabeth Taylor houden

  1. Pingback: Opa’s sekssymbool is niet meer. Liz Taylor: 1932-2011 | Relatie

  2. Pingback: Welke rollen hebben jullie in de relatie: kat-hond, jager-prooi, ouder-kind, idool-fan? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>