Tevredenheid relatie daalt (tijdelijk) na komst 2e kind

Het managen van een gezin is zeker met 2 kinderen binnen anderhalf jaar geboren als het runnen van een bedrijf.

Na kind 2 ervaren veel stellen dat het huiselijke geluk minder wordt.

Het goede nieuws van vandaag: het is maar tijdelijk…..

Zo blijkt uit onderzoek van de University of Michigan onder 200 echtparen van het laatste trimester van de zwangerschap t/m 1 jaar na de geboorte van hun 2e kind, waarover is gepubliceerd in het vakblad The journal Couple and Family Psychology: Research and Practice.

De gemiddelde tevredenheid over de relatie neemt af na de geboorte van een 2e kind, maar de meeste stellen zijn na een maand of 4 gewend aan de gezinssituatie en zijn dan weer net zo tevreden als voor de komst van spruit 2.

De wetenschappers zagen grote verschillen. Sommige echtparen kunnen prima omgaan met de geboorte van een volgend kind, terwijl andere stellen vaker conflicten krijgen.

Die vinden overigens plaats als mannen en vrouwen verschillend over hun relatie denken. Mannen zijn vaak positever dan vrouwen, daar moeders nog steeds meer uren steken in huis en gezin.

“Ook al was er een duidelijke daling in het geluksgevoel, dan was dit in de meeste gevallen van voorbijgaande aard” , aldus onderzoeksleider Professor Brenda Volling.

Stellen die op een open manier met elkaar communiceren na de geboorte van kind nummer 2 en die hulp krijgen van familie en vrienden kunnen beter met stress omgaan.

Recent ander onderzoek liet al zien dat hoe gelijker de taken verdeeld zijn, hoe groter de bevrediging in een relatie, ook op seksueel vlak.

Lees ook:Starten met stichten gezin maakt mensen tijdelijk gelukkiger
Lees ook:Eerste 2 kinderen maken (tijdelijk) gelukkiger, 3e en 4e niet meer
Lees ook:S.C.H.E.I.D.E.N. met een peuter en een baby
Lees ook:Kinderen verneuken je huwelijk
Lees ook:Lesbische vrouwen kunnen bij geboorte reeds allebei moeder zijn van hun baby

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>