Max Moszkowicz jr. jr. maakt docu over en met vader Robert

Schreven we in januari bij relatie.blog reeds dat de familie Moszkowicz voer is voor een film of drama-serie (scenarioschrijftster Maria Goos kan daar wel mee uit de voeten), vandaag wordt bekend dat de NCRV alvast bezig is met een docu-serie.

En dat allemaal onder regie van Max Moszkowicz jr jr, een zoon van Robert en dus een kleinzoon van Max senior……

Dat heeft producent Pieter van Huystee vandaag bekendgemaakt.

Vader Robert werd in januari als 3e zoon uit de bekende advocatenfamilie voor de 2e maal geschrapt van het tableau.

Deze oudere broer van Bram, die in 2012 definitief werd geschorst, stond lange tijd bekend als het zwarte schaap van de familie.

Robert Moszkowicz werd na een schorsing in 2006 geschrapt van het tableau van advocaten, wat betekende dat hij niet langer als pleiter mocht werken.

Dit besluit volgde na aanhoudende klachten over te hoge rekeningen, misleiding en wantoestanden op zijn kantoor. Hij stelde zelf dat dit mede kwam door de dood van één van zijn kinderen in 1999.

Robert Moszkowicz presenteerde in 2014 een autobiografie, ‘De Straatvechter’.

Zoon Max heeft zijn vader de afgelopen jaren gevolgd en gefilmd. In de documentaire is te zien hoe Robert worstelt met de rechtszaken tegen hem en financiële problemen. Maar hij praat ook openhartig over zijn drugsverleden en de getroebleerde relatie met zijn vader, Max Moskowicz sr.

Ook zitten er beelden in de documentaire van een spirituele reis die vader en zoon maakten naar Israël.

In de film wil de jonge Max uitvinden wie hij is en probeert hij antwoorden te krijgen op vragen als waarom de Moskowiczen zulke hoge pieken en diepe dalen beleven: zijn ze destructief of hebben ze gewoon intense persoonlijkheden?

Het is de bedoeling dat de NCRV de nog titelloze documentaire dit najaar uitzendt.

Max Moszkowicz senior (88) werd geboren in het Duitse Essen en groeide op in Maastricht. Zijn ouders, broer en zus zijn in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s vermoord. Max keerde als enige terug uit Auschwitz, studeerde rechten en opende in 1958 zijn advocatenkantoor. Hij verdedigde onder meer bekende criminelen als Klaas Bruinsma, Cor van Hout en Willem Holleeder.

Jongste zoon Bram Moszkowicz (54) runde het Amsterdamse kantoor van het familiebedrijf. Net als zijn vader groeide hij uit tot een van de bekendste advocaten van Nederland, vooral doordat hij beroemde en beruchte cliënten verdedigde. Bram stond criminelen als Willem Holleeder en Johan V. bij, maar ook politicus Geert Wilders en de Surinaamse legerleider Desi Bouterse.

De flamboyante advocaat nam het echter niet nauw met de regels, aldus Hof van Discipline. Hij beschaamde het vertrouwen van zijn cliënten en nam grote bedragen contant aan zonder dat te melden. Het kostte hem in 2013 zijn ambt.

Robert Moszkowicz (61) was ooit de jongste advocaat van Nederland, maar werd onder meer door zijn heroïneverslaving in de jaren ’80 vooral bekend als zwart schaap van de familie. Wantoestanden op zijn kantoor en klachten van cliënten leidden er in 2006 toe dat hij van het tableau werd geschrapt.

Vorig jaar werd bekend dat justitie hem verdacht van oplichting. Ook publiceerde hij het autobiografische boek De Straatvechter.

David Moszkowicz (1950), de oudste zoon van Max senior, was de derde van de advocatenbroers die uit zijn vak werd gezet. In een zaak waarin hij nabestaanden bijstond van iemand die door een misdrijf om het leven was gekomen, bleek hij ook een van de verdachten te vertegenwoordigen. Moszkowicz kan nog in beroep gaan.

Max Moszkowicz junior (1955) is de enige van de broers die nu nog als advocaat mag werken. Hij bestiert het kantoor in Maastricht samen met David, na een breuk met broer Bram. Tegenover NRC klaagde Max junior eind 2014 dat de naam Moszkowicz ”besmeurd is en een flinke douw heeft gekregen door het gedoe met Bram”.

Yehudi Moszkowicz (1981), een zoon van Robert, dus een broer vande documentairemaker, en ook advocaat, mocht in eerste instantie van zijn ooms hun bekende achternaam niet gebruiken voor zijn kantoor, maar de rechter besliste anders begin dit jaar.

Lees ook:O wat een familie: 3e broer Moszkowicz uit ambt gezet
Lees ook:Zweedse politicus onthult dat hij zoon is van Mitterand
Lees ook:Vrouwen hebben betere band met zus dan met broer
Lees ook:Barry Atsma meest sexy single vader, Martijn Krabbé met stip op 2
Lees ook:Vader trekt met drone een tand van zijn zoon

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Max Moszkowicz jr. jr. maakt docu over en met vader Robert

 1. J de Graaf

  Geniaal

    /   Reply  / 
 2. FeeX

  Ik zou de moeder wel eens willen horen.
  Of in dit geval de Oma die altijd buiten beeld bleef, en nooit noemenswaardig was.
  Dat dan wel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>