Mammoni’s: zorg dat je wegblijft bij de moederskindjes!

Extreem bemoeizuchtige schoonmoeders en totaal aan hun moeder klittende mannen. Een nachtmerrie voor bijna elke vrouw.

In Italië is dit nu wettelijk een reden tot ontbinding van een huwelijk.

Wanneer de man een te hechte emotionele band met zijn moeder blijft houden, of de schoonmoeder bemoeit zich onredelijk veel met het huwelijk, dan staat de wet aan de kant van de vrouw bij een scheiding.…….

Dat heeft de Italiaanse Hoge Raad gisteren beslist.

De ‘mammoni’, mannen die ook op volwassen leeftijd een pathologische afhankelijkheid van de ’mamma’ houden, is een bekend fenomeen in Italië.

Ook hebben veel Italiaanse vrouwen er last van dat hun schoonmoeder zich met van alles blijft bemoeien.

In dit geval van een stel uit Mantua waarover de rechters moesten beslissen, leidde de band van het moederskind met de moeder tot seksuele problemen en tot een ‘niet affectieve’ relatie met de echtgenote.

In 2011 kwam een stel uit Zuid-Italië in het nieuws. De vrouw vroeg anderhalve maand na de bruiloft alweer echtscheiding aan omdat de man zijn moeder meenam op de huwelijksreis. De man verklaarde dat hij zijn zieke ‘mamma’ niet alleen kon laten.

Ook tijdens de kerstvakantie was de schoonmoeder niet weg te slaan bij het stel. De vrouw keerde daarop terug bij haar eigen ouders in Napels. Volgens haar advocaten stond de ”overdreven emotionele band” tussen de man en zijn moeder een ”gezonde echtelijke verbinding” in de weg.

In Italië komt 30% van de echtscheidingen door excessieve bemoeienis van de schoonmoeder. Dit heeft de voorzitter van de Italiaanse vereniging van echtscheidingsadvocaten, Gian Ettore Gassani, donderdagavond gezegd in een reactie op de uitspraak van de Hoge Raad.

“De Hoge Raad heeft bevestigd wat al een tamelijk vaststaand beginsel is: de inmenging van de schoonmoeder en de afhankelijkheid van de ‘mammoni’ zijn ernstige feiten die het einde van een huwelijk kunnen betekenen.”

Lees ook:Italiaanse mannen: ze nemen hun moeder nog mee op huwelijksreis!
Lees ook:Italianen trouwen nog nauwelijks
Lees ook:De band tussen een man en zijn moeder is een onverbrekelijke
Lees ook:Schoonmoeder: dot of draak?
Lees ook:Goede band met schoonouders? Gunstig voor mannen, niet voor vrouwen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>