Paren met slechte relatie krijgen vaker dochters dan zoons

Dochters lijden meer onder een echtscheiding van hun ouders dan zonen.

Toch is uit onderzoek reeds gebleken dat stellen met dochters sneller uit elkaar gaan dan paren met een zoon.

Nu blijkt echter dat dochters niet oorzaak of aanleiding vormen van een scheiding, maar een symptoom zijn van een reeds slechte relatie…….

Veel onderzoekers concludeerden dat dochters klaarblijkelijk scheidingen veroorzaken. Anderen nuanceerden dat iets door te stellen dat mannen liever zonen hebben en daarom sterker geneigd zijn om in een huwelijk dat zonen voortbrengt, te blijven.

Econoom Amar Hamoudi en zijn collega sociologe Jenna Nobles bestudeerden de cijfers van 1979 tot en met 2010 van een hele grote groep Amerikanen

Ze ontdekten dat het risico dat een paar uit elkaar ging goed te voorspellen was door te kijken naar de mate waarin ze ruzie hadden. Op zich niet heel verrassend. Wat wel opvallend is, was dat de mate van ruzie voorspelde of ze later een dochter of een zoon kregen.

Wetenschappers wijzen erop dat meisjes en vrouwen meer kunnen hebben dan jongens en mannen. Op elke willekeurige leeftijd tussen de 0 en 100 jaar sterven er meer mannen en jongens.

En er is ook bewijs dat vrouwelijke embryo’s al beter bestand zijn tegen stress en andere negatieve invloeden. “Meisjes overleven stressvolle zwangerschappen die jongens wellicht niet overleven,” concludeert Hamoudi.

Dat gezinnen met dochters vaker uiteen vallen, komt dan ook niet door de meiden. Zij zijn eerder het resultaat van een mindere relatie.

“Het wordt tijd dat sociale onderzoeken ook de zwangerschapsperiodes meeneemen. De klok begint niet pas te tikken bij de geboorte.”

Lees ook:Ongeëmancipeerde vaders kweken agressieve zoons
Lees ook:Zonen beter bestand tegen scheiding ouders dan dochters
Lees ook:Zonen trekken een gebroken gezin beter dan dochters
Lees ook:Gunstigste gezinssamenstelling: 2 dochters. Ongunstigste: 4 dochters
Lees ook:Dochters lijden meer onder scheiding ouders dan zoons

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>