Trouwen met je vader om maagd te blijven

Al eerder schreven we over de maagdelijkheidsverenigingen, zoals PURITY in de USA. Jonge mensen kunnen dan trouw beloven aan God, een purityring omdoen en daarmee ‘rein’ blijven tot aan hun huwelijk.

Er zijn mensen binnen deze club die nog een stapje verder gaan.

Vaders trouwen dan met hun jonge dochters om hen te beschermen tegen seks……..

Daarover staat dit weekend een artikel in het NRC. Guus Valk schrijft erover naar aanleiding van een reportage over deze vader-dochter huwelijken door de Zweedse fotograaf David Magnusson.

“Je ziet een witte jurk, een pak, en toch zijn het geen trouwfoto’s. Daarvoor zijn de bruiden veel te jong, en kijken de bruidegommen te grimmig. Hun handen op de schouders van de bruiden hebben iets afwerends: afblijven. Het zijn vaders en dochters.”

De gelofte is het hoogtepunt, schrijft Valk. Dan belooft de vader voor het aangezicht van God zijn dochter te beschermen, als haar gezag en beschermheer in haar tijdperk van Zuiverheid. Dat is voor ze later als maagd ‘echt’ zal gaan trouwen. Ook zegt de vader dan: ‘Ik zal als leidsman integer en verantwoordelijk zijn en bidden voor mijn dochter en familie als hogepriester van mijn huis.’

Het lijkt op wat in de RK kerk tot vandaag toe gebeurt: priesters en nonnen trouwen met God, leggen de belofte van kuisheid af en kiezen verder voor een celibatair leven. Wat daar de gevolgen van zijn is natuurlijk genoegzaam bekend. Voor de jongens bestaan er wel purity-ringen, maar tussen moeder en zoon wordt niet gehuwd voor zover bekend.

Fotograaf David Magnusson zegt niet te willen oordelen, maar uitsluitend de logica achter het fenomeen te willen achterhalen. Het levert in elk geval mooie vervreemdende plaatjes op vanaf de Amerikaanse Biblebelt.

Lees ook:Inmiddels 71-jarige Ria Valk zoekt toyboy
Lees ook:Gestresste vaders verwekken angstige dochters
Lees ook:Vrouwen willen jonger de bruid zijn uit vrees een oude vrijster te worden
Lees ook:Wijze woorden van verse vaders
Lees ook:Bruiden die afvallen voor de grote dag, komen daarna dubbel aan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>