Relaties zijn stukken minder gezellig na de komst van kinderen

De beste relatietest? Een gezin stichten! Wanneer er kinderen komen, moeten die opgevoed worden.

En pas dan blijkt vaak hoe groot het verschil is in opvattingen van de beide ouders.

Er wordt dan ook veel gescheiden niet lang nadat een stel eindelijk een vrucht van hun liefde op schoot kan houden………

Uit nieuw onderzoek van de opvoedsite Yano blijkt dat eenderde van de stellen meer ruzie heeft sinds de komst van kinderen. Tweederde geeft inderdaad toe dat dit komt door verschillende ideeën over de opvoeding van hun kroost.

Toch rust er nog een taboe op om dit hardop te zeggen. Ouders houden graag de schijn op dat zij een grote, vrolijke familie zijn zonder problemen.

Volgens het onderzoek verandert het leven van de ouders drastisch op het gebied van relaties, ruzies, seks en aantrekkingskracht. Veel relaties zijn hier niet op voorbereid. 6% van de ouders is al gescheiden voordat het kind geboren is, omdat ze het niet eens kunnen worden over de opvoeding, geldzaken en de verdelingen binnen het opvoeden.

Mannen en vrouwen hebben verschillende ideeën over het opvoeding. Vrouwen vinden dat hun partner meer verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn nageslacht en meer moet doen in huis. Ze klagen ook vaker over huishoudelijkheden en seks. Mannen maken juist ruzie over hoe het kind moet worden opgevoed.

Hoewel we gisteren wisten te melden dat de meeste vrouwen 3 maanden na een bevalling weer seksueel actief is, geeft 63% van de vaders en moeders uit dit onderzoek aan dat kinderen een negatieve invloed hebben op de erotiek thuis. Vrouwen zijn vooral onzeker over hun lichaam en mannen zijn te moe. 28% heeft nog maar 1x per maand seks nadat de kinderen zijn geboren, 5% nog maar 1x per jaar en 7% helemaal niet meer.

Kinderen zijn een zegen, het mooiste wat er is op aarde en een bekroning op een liefde. Maar beweren dat je bepaalde dingen gedaan moet hebben voordat je de huwelijksboot neemt, kan beter verandert worden in: voordat je op een roze wolk gaat zitten. Het vraagt namelijk nogal wat van 2 partners wanneer je daar aflazert.

Lees ook:Deense scholieren krijgen cursus kindertjes maken
Lees ook:Vrouwen zoenen met 15 man voordat ze de goeie beet hebben
Lees ook:Vechtscheidingen rijzen de pan uit
Lees ook:Noord Nederlandse kinderen het snelst op eigen benen
Lees ook:Alleengaande ouders hebben net zoveel dates en seks als singles zonder kids

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Relaties zijn stukken minder gezellig na de komst van kinderen

  1. Pingback: Homo-vaders gaan veiliger vrijen door de kinderen | Relatie

  2. Pingback: Met de komst van een baby wordt alle romantiek uit een liefdesrelatie geperst | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>