Jongens die opgroeien zonder vader komen later dan gemiddeld in de puberteit

Jongens die opgroeien zonder vader bereiken de puberteit vaak op latere leeftijd dan gemiddeld.

Daar tegenover staat wel dat zij over het algemeen eerder zelf kinderen krijgen dan jongens die mét een vader opgroeien………..

Onderzoekers van de London School of Economics gebruikten gegevens van een Britse nationale studie naar de ontwikkeling van kinderen, om de relatie te bestuderen tussen de aanwezigheid van een vader en de ontwikkeling in de puberteit.

Wanneer een vader het gezin verlaat tijdens de puberteit, krijgen zijn zonen pas op latere leeftijd de baard in de keel. ”Dat is een verrassend resultaat. Voorheen werd altijd aangenomen dat zulke zaken al tijdens de vroege kinderjaren worden bepaald.”, aldus onderzoeker Paula Shephard.

Mannen die zonder vader opgroeien zijn minder vaak getrouwd op 23-jarige leeftijd, maar hebben wel al vaker kinderen. Shephard: “De afwezigheid van een vader oefent invloed uit op de voortplantingsbeslissingen van hun zoon. Ook als we controleren op andere indicatoren van tegenspoed in de jeugd.”

Het onderzoek biedt een nieuw perspectief: het meeste onderzoek tot nu toe focust zich op de invloed van een alleenstaande moeder op de ontwikkeling van het kind. De afwezigheid van de vader verdient meer aandacht zeggen de onderzoekers.

Frappant is dat onderzoek van vorig jaar aantoonde dat meisjes uit gebroken gezinnen juist vroeger in de puberteit belanden.

Lees ook:Aanwezige vader zorgt voor socialere kids die niet snel naar drugs grijpen
Lees ook:Jongens van nu zijn eerder in de puberteit dan hun vaders
Lees ook:Zonen beter bestand tegen scheiding ouders dan dochters
Lees ook:Jongens zijn gelukkiger dan meisjes, ondanks dat ze vaker een beperking hebben
Lees ook:Dochters uit gebroken gezinnen vroeger in puberteit

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>