Dames: mijdt de mummy boys!

20′ers die nog thuis wonen, leiden niet alleen een verwend bestaan, maar zijn ook vaker betrokken bij gevechten en relletjes………..

Dit concluderen Britse wetenschappers. Vooral de mannelijke moederskindjes hebben een donker kantje.

Terwijl meiden nauwelijks problemen ondervinden, wanneer ze nog bij de ouders wonen, zijn jongemannen tussen de 20 en 24 even gewelddadig als tieners.

Wetenschappers aan de Universiteit van Londen bestudeerden de gewoontes van meer dan 8000 van deze 20′ers.

Zij die nog bij papa en/of mama wonen blijken betrokken bij geweldplegingen. Deze ‘mummy boys’ hebben minder volwassenheidszin. Doordat ze nog geen hypotheek of andere verantwoordelijkheden te dragen hebben, hebben ze meer tijd en geld om andere (lees: rotte) dingen te doen.

“Het onvermogen om tot volwassen mannen op te groeien, zet de gezondheidsinstellingen en justitie nog meer onder druk, aldus professor Jeremy Coid.

“Het aantal negatieve gedragingen neemt toe, met inbegrip van gevaarlijk drinken, drugsgebruik, seksuele risico’s en anti-sociaal gedrag. Zo ontstaat een subgroep die geen verantwoordelijkheden kent. Zolang ze niet op eigen benen staan, hoeven ze niet te voldoen aan de normen en waarden, zoals die verwacht werden van vorige generaties”.

Vorig jaar berekende onderzoek ook al dat financiële problemen groter zijn bij ouders waar de volwassen kinderen het nest weigeren uit te vliegen.

Lees ook:Schoonmoeder is slecht voor je hart
Lees ook:Kinderen die huiselijk geweld meemaken later vaker migrainepatiënten
Lees ook:Koffieleut zijn is erfelijk
Lees ook:De ideale moeder is te huur voor $40,- per uur
Lees ook:Vrouw die bier drinkt is sexy én gezond

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dames: mijdt de mummy boys!

  1. Pingback: Deze mannen zijn GEEN huwelijks-materiaal! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>