Weg reetveter, nieuwerwets sexy is de oma-onderbroek

‘Wat is de belangrijkste voorwaarde die je aan lingerie stelt?’, vroeg iemand mij eens.

‘Dat deze onzichtbaar is als onderkleding’, was mijn antwoord.

Want los van hemdjes, beha’s die onderdeel vormen van een pittige outfit (tot ongeveer 30 jaar, daarna krijg je Gordon op je dak) is het toch vooral zaak om geen randjes, blubjes en Michellinmannetjes effecten te hebben rond je ondergoed.

Onder sommige strakke broeken of rokken is mijn devies naadloos of zelfs: geen onderbroek.

Daarom is ook de praktische en comfortabele slip favoriet onder jonge Nederlandse vrouwen. Hoewel driekwart van de dames zich zelfverzekerder voelt in mooie lingerie, blijft dit ‘s ochtends steevast in de kast te liggen.

Zo blijkt uit onderzoek van Libresse onder vrouwen tussen de 16 en 35 jaar.

Na de comfortabele slip volgt op grote afstand sexy lingerie. Daar achteraan volgen nog sportief ondergoed en corrigerende onderkleding. De string komt bij de helft van de vrouwen alleen voor een avondje uit tevoorschijn.

De helft van de vrouwen geeft aan dat zij lingerie niet als onderdeel van de dagelijkse outfit beschouwen. Driekwart voelt zich echter wel zelfverzekerder als zij hier toch aandacht aan besteedt. Eenderde geeft aan dat hun partner het belangrijk vindt dat zij sexy lingeriesetjes draagt.

Vrouwen zijn ook niet zo van de kleurtjes. 60% draagt het liefst zwart. Het mag ook door elkaar: de helft vindt het niet belangrijk dat een bh en onderbroek geen set zijn.

Volgens analiste Bernadette Kissane, verbonden aan het marktonderzoeksbureau Euromonitor, vinden jonge vrouwen de zogenaamde oma-onderbroeken cooler dan een het niemendalletje.

Ook onderzoeksbedrijf NPD van de TU enschede bevestigt deze trend. Uit cijfers blijkt dat de verkoop van strings afgelopen jaar met 7% verder afgenomen is, terwijl de verkoop van onderbroeken met hoge taille, slips en shortjes met 17% steeg.

Lees ook:Vrouwen zonder of met prille relatie dragen de meest sexy lingerie
Lees ook:Mannen: geen sexy lingerie voor haar onder de kerstboom!
Lees ook:Onderbroekenpsychologie: wat zegt het slipje over haar?
Lees ook:Getrouwde vrouwen dragen sexy lingerie voor hun vriendinnen
Lees ook:Veel vrouwen voelen zich nou nooit eens sexy

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>