Het reparatiehuwelijk: na scheiding toch weer JA zeggen

ReparatieHuwelijkOoit hoorde ik van een ambtenares dat zij die middag ’2 reparaties’ ging doen.

Ik dacht nog even aan een wastafel en een stofzuiger, maar het ging toch heus over haar vak.

Wanneer 2 mensen die al eens eerder met elkaar getrouwd zijn geweest en na een scheiding opnieuw officieel JA zeggen, heet dit in vakkringen een ‘reparatiehuwelijk.

Het gebeurt vaker dan we denken en het komt zelfs voor dat mensen tot 3x toe beloven ‘voor eeuwig bij elkaar te blijven’.

Vóór 1989 stond de Nederlandse wet slechts 1 reparatiehuwelijk toe, maar nu kunnen ongelimiteerd reparatiehuwelijken worden gesloten.

Het kan nu eenmaal gebeuren dat mensen scheiden, daar beiden spijt van krijgen en het toch weer officieel met elkaar willen doen.

In zulke gevallen kwam een scheiding vaak voort uit moeilijke en stressvolle tijden en zijn de partners bijvoorbeeld heel jong getrouwd. Geen geld voor een mooie trouwjurk, laat staan voor een feest.

Zo’n koppel dat elkaar dan weer hervonden heeft, vindt het mooi en plechtig om alles nog eens over te doen met ambtenaar, hun kinderen en familie en grootse opgezette festiviteiten.

De Telegraaf VROUW heeft op dit moment een oproep op haar site staan voor vrouwen die dit meemaakten. Die dus echt 2x (of 3x) ja zeiden tegen dezelfde man. Bent u zo iemand? Dan is DIT u kans om uw verhaal te doen!
first_second-wedding2

Lees ook:Daten en seks verboden tijdens het scheiden
Lees ook:Belgen krijgen een maand om op hun echtscheiding terug te komen
Lees ook:Na scheiding nog verjaardagen aflopen?
Lees ook:Een leuke relatie
Lees ook:Gescheiden? Het is de schuld van de ring!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>