Het uitwisselen van wachtwoorden is voor verliefde tieners als een soort van seks

In het pre-digitale tijdperk gaven verliefde tieners elkaar een ring of een zilveren dan wel gouden letter om aan een ketting te hangen.

Maar nu in dit internet-tijdperk is het uitwisselen van elkaars wachtwoorden voor Facebook en e-mail de ultieme liefdesverklaring……..

Dat blijkt uit onderzoek door de New York Times.

Rosalind Wiseman, deskundige op het gebied van tieners & technologie, vergelijkt het uitwisselen van wachtwoorden met seks. “De druk kan opgevoerd worden met het eeuwenoude argument: ‘een relatie hebben impliceert dat je alles voor elkaar doet’. Ouders raden die digitale blootgeving af en daarom is, net als bij seks, een verboden vrucht altijd interessant.”

“Het is een teken van vertrouwen”, vertelt Tiffany Carandang in de New York Times. Ze deelt een wachtwoord met haar vriendje in de stellige overtuiging dat ze niets voor elkaar te verbergen hebben. “Hij zou nooit mijn reputatie in gevaar brengen.”

Zo’n blindelings vertrouwen kan natuurlijk wel degelijk rampzalig aflopen. Een wachtwoord veranderen is maar een simpele klik, maar dan is het kwaad vaak al geschied. En een relatie (die dus gebaseerd zou moeten zijn op vertrouwen) lijdt onder constante spionage, zo’n zoektocht naar tekenen van ontrouw.

“Wat me verontrust is dat kinderen steeds vroeger en steeds vaker seks hebben, en ik vrees dat we deze trend ook niet zullen kunnen tegenhouden”, aldus jeugdpsychologe Patti Cole.

Het fenomeen is niet alleen toe te schrijven aan verliefde tieners, het is ook een steeds populairder wordende vriendschappelijke trend onder studenten. Zo worden Facebookwachtwoorden bijvoorbeeld uitgewisseld onder vrienden, die hem op hun beurt veranderen om zo Facebook te blokkeren tijdens het studeren voor de examens. Pas daarna krijgen ze hun wachtwoord weer terug, om hun favoriete vrije tijds besteding weer op te (kl)(p)ikken.

Lees ook:Verkering uit? Verander direct je wachtwoorden!
Lees ook:Helft van de stellen deelt inloggegevens, pincodes en wachtwoorden
Lees ook:Na 5 maanden samen heb je ‘vaste verkering’
Lees ook:Krijgt jouw partner het password van je computer?
Lees ook:Als je pikante mailtjes of sms’jes van je man onderschept

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>