De cougars zijn al zo oud als de wereld

Vanavond zendt het Vlaamse VTM een documentaire over Amerikaanse cougars uit.  Zij hebben in Las Vegas zelfs de verkiezing van ‘The Cougar Of The Year’.

Er wordt veel over dit fenomeen van een rijpere vrouw met een jonge minnaar geschreven en het wordt gezien als een typisch verschijnsel van deze tijd.

Maar als je naar de geschiedenis kijkt waren veel vrouwen Demi Moore, Madonna en niet te vergeten ‘onze eigen Patries’ reeds eeuwen voor………..

HUMO The Wild Site zette deze poema’s met hun speledingetjes geschiedkundig op een rij.

1. APHRODITE
Het was de eerbiedwaardige Duitser Gustav Schwab die ons de Cougar leerde kennen. In zijn boek ‘Griekse mythen en sagen’, verplichte kost in het tweede Latijn-Grieks, lazen we op 13-jarige leeftijd hoe de Griekse godin Aphrodite het aanlegde met Adonis, een jongen van een onwezenlijke schoonheid die ze zelf had opgevoed nadat hij te vondeling was gelegd. Rode oortjes!

2. ELIZABETH I
The Virgin Queen? Nauwelijks: wie de biopic ‘Elizabeth’ gezien heeft, met Cate Blanchett in een memorabele hoofdrol, weet dat de Engelse koningin niet bepaald als een non leefde. Haar laatste minnaar – al prefereren de Engelsen de zedige term suitor – was François, hertog van Anjou, die zomaar eventjes 22 jaar jonger was.

3. MAE WEST
‘Is that a gun in your pocket, or are you happy to see me?’ Misschien was humor het geheim achter de succesvolle relatie van Mae West en Chester Rybinski: toen het oude sekssymbool, onsterfelijk door haar sappige oneliners, in 1955 de voormalige Mister California leerde kennen, was zij 62, hij 32. Ze bleven samen tot aan haar dood in 1980. Rybinski zou nadien verklaren: ‘Ik geloof dat ik op de aarde gezet ben om te zorgen voor Mae West.’ Ware liefde!

4. LIZ TAYLOR
Elizabeth Taylor, door God persoonlijk gesculpteerd op een stralende lentedag, kreeg het woord ‘nee’ niet over de lippen: de veelgeplaagde filmdiva trouwde maar liefst 8 x. De enige man die haar tot aan zijn dood terzijde bleef staan, was haar maatje Michael Jackson. Jacko zette in 1991 ook zijn ranch Neverland open voor haar huwelijk met Larry Fortensky, een bouwvakker die ze had leren kennen tijdens één van haar verblijven in de Betty Ford Clinic. Leeftijdsverschil: 20 jaar – op de kop af 4x zoveel als het huwelijk zou duren.

5. ROCKY PARKER
Rocky Parker deelde van 1987 tot 1994 de echtelijke sponde met Patrick Dempsey, tegenwoordig zowat het meest begeerde (maar al lang opnieuw getrouwde) sekssymbool ter wereld. De acteur was nauwelijks 21 jaar oud toen ze trouwden: hij leerde Rocky (bouwjaar: 1939) kennen omdat ze de moeder was van zijn beste vriend.

Lees ook:Richard Burton bleef tot zijn dood van Elizabeth Taylor houden
Lees ook:Scheiding als gevolg van Second-Life-overspel
Lees ook:Vooral 50′ers en 60′ers succesvolle internet-daters
Lees ook:Vriendin zijn met de minnares van je man
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw Jos (2009) publiceert levens- en liefdesverhaal

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>