Je kunt beter met een borstverkleining dan met een borstvergroting thuis komen

Het is een rare tijd. We spreken al snel over ‘echt’ en ‘onecht’ bij mensen. En dan vooral over de aspecten van het lichaam.

Aan de ene kant mopperen talloze mensen over vreselijke botox-gevallen, facelifts en ingrepen aan borsten, billen, buik en benen; aan de andere kant lijkt het ondergaan van zo’n ingreep in de categorie ‘tanden bleken’ te vallen.

Gisteren viel het me op dat er op dit moment al radiocommercials zijn waarin borstcorrecties aangeprezen worden als ware het een ander kleurtje halen voor in je haar.

Misschien dat het te maken heeft met het feit dat grote borsten op hun retour zijn in het modebeeld, maar in elk geval blijkt het dat een borstverkleining makkelijker geaccepteerd wordt dan een borstvergroting…………….

Een onderzoek, uitgevoerd door het maandblad Feeling bij onze zuiderburen, geeft aan dat slechts de helft van de mensen plastische chirurgie aanvaardbaar vindt om ‘puur esthetische redenen’.

Ingrepen als tanden bleken, een correctie van flaporen, een huidcorrectie na een zwaar dieet of een borstverkleining kunnen wel. Het merendeel heeft meer problemen met ingrepen om er jonger of beter uit te zien.

De lippen opspuiten bijvoorbeeld eindigen onderaan het lijstje van meest aanvaardbare ingrepen. Ook een penisverlening, schaamlipverkleining, achterwerklift, botox en een borstvergroting worden sneller veroordeeld.

Volgens onderzoekster en ethica Liesbet Lauwereys kan een borstverkleining bij de publieke opinie wel omdat die rugklachten kan voorkomen. Een borstvergroting lijkt dan weer voor de Pamela Anderson’s onder ons. Kortom, mensen brengen meer sympathie op voor ingrepen die fysieke of psychische ongemakken verhelpen dan puur op esthetisch vlak.

En toch schuilt een dosis hypocrisie in. De cijfers geven aan dat 61% van de vrouwen die ontevreden is over haar uiterlijk, openstaat voor plastische chirurgie. Ook 47% van de tevreden dames zou een ingreep overwegen. Vooral geld schijnt een struikelblok. Als de prijs zou verlaagd worden, zouden meer mensen het overwegen.

Lees ook:Laat je lellen liften
Lees ook:Een kwart van de mannen stuurt zijn vrouw met liefde naar de cosmetisch chirurg
Lees ook:Gescheiden vrouwen naar de kliniek om een man te versieren
Lees ook:Naar de plastisch chirurg om je ex te wraken
Lees ook:Laat je lippen ‘permanenten’ tot de eeuwige glimlach

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>