Waarom bezette mannen en vrouwen opeens aantrekkelijker worden

Triangle

Vrouwen ergeren zich er groen en geel aan: seksegenotes die flirten met hun vriendje. Notabene als zij er zelf naast loopt. Het is een heel logisch verschijnsel volgens datingcoach Mathijs Dingjan van Mannenbrein.nl, is dit ook daadwerkelijk zo. Zowel mannen als vrouwen worden aantrekkelijker wanneer zij een relatie hebben. Daar zijn meerdere redenen voor.

1. GEDRAG
Iemand met een partner gedraagt zich minder behoeftig. Als hij of zij dan nog steeds aandacht krijgt geeft dat een enorme boost aan zelfvertrouwen. Dit straal je uit en maakt je aantrekkelijker.”

2. KEURMERK
Iemand met een relatie is reeds ‘goedgekeurd’. Er heeft een voorselectie plaatsgevonden, en is daarom die persoon geschikt, interessant, én leuk om een relatie mee te hebben.

3. BLAUWTJE
Niemand vindt het leuk om afgewezen te worden. Als die ander een relatie heeft, voelt dan het minder pijnlijk om afgewezen te worden. Hoewel vrouwen het minder erg vinden om een blauwtje te lopen, stappen zij om deze reden ook eerder op een bezette man af.

Lees ook:Veilig daten krijgt een keurmerk
Lees ook:Dat verliefdheid ons blind maakt, is maar goed ook!
Lees ook:Vrouwen kunnen slechter tegen afwijzingen dan mannen
Lees ook:Veel vrouwen voelen zich nou nooit eens sexy
Lees ook:Hoe surf je naar een partner als je al tegen de 60 loopt?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>