Vrouwen willen een man die glimlacht tijdens de eerste ontmoeting

Het aloude cliché wil dat vrouwen op ‘bad boys’ met een grote pot met geld vallen en dat ‘nice guys’ in de zogenaamde vriendenzône blijven.

Onzin: vrouwen willen voor een serieuze relatie vooral mannen die glimlachen tijdens hun eerste ontmoeting.

Zo blijkt uit Europees / Aziatische onderzoek, waarover is gepubliceerd in het Evolutionary Psychology.

Die keken allemaal naar een reeks foto’s van mannen. Daarna moesten ze aangeven welke man ze relatiemateriaal vonden, en welke mannen eerder in de categorie ‘goed voor een keer’ vielen.

Het verschil was duidelijk: mannen die breed glimlachten werden als een goede levenspartner bestempeld. Vrouwen vonden hen er gelukkig en betrouwbaar uitzien, perfect voor een relatie op lange termijn. Mannen met een serieuzere gezichtsuitdrukking werden wel mannelijk en volwassen gevonden. Aantrekkelijk, maar minder geschikt voor een lange relatie.

Het onderzoek past bij eerdere resultaten, die uitwezen dat schoonheid belangrijker is bij losse flirts. Goede genen zijn immers belangrijk voor het nageslacht.

Maar als vrouwen op zoek zijn naar een levenspartner, willen ze dat die betrouwbaar en bereikbaar is. Een glimlachende man past perfect in dat plaatje: geschikt om een gezin mee te starten.

Lees ook:Kies een man
Lees ook:Mannen vinden lange benen niet sexy
Lees ook:Mannen zijn genetisch geprogrammeerd om op domme vrouwen te vallen
Lees ook:Mooi gemaakte profielfoto’s geven meer succes
Lees ook:Vrouwen: zo ben je dansend het meest sexy!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>