George Clooney Effect: slim is het nieuwe sexy!

Vroeger was het George Clooney-effect nog gebonden aan leeftijd en single zijn.

Sinds de hunk van de generatie babyboomers echter eindelijk een ring om zijn vinger heeft staat het voor trouwen met een intelligente, succesvolle vrouw.

Mevrouw Clooney is namelijk geen kleintje. Zowel in letterlijke als figuurlijke zin niet……..

Amerikaanse wetenschappers deden onderzoek onder 5600 heren en ontdekten zo dat een ruime meerderheid van de mannen (58%) tegenwoordig actief op zoek is naar een onafhankelijke, intelligente, carrière-gedreven vrouw.

Kort door de bocht: slim is het nieuwe sexy!

Het komt erop neer dat mannen steeds vaker een date willen met een vrouw die hoger opgeleid is dan zijzelf.

George Clooney (53) trouwde afgelopen zomer in Venetië met de 37-jarige mensenrechtenadvocate Amal Alamuddin van wie algemeen wordt aangenomen dat ze een veel hoger IQ heeft dan hij.

Hun droomhuwelijk heeft, aldus de onderzoekers, wereldwijd miljoenen mannen geïnspireerd om een soortgelijke relatie aan te gaan.

Volgens antropologe Helen Fisher denkt 87% van de mannen ook gelukkiger te zijn met een slimme vrouw die een goede boterham verdient.

“De tijd dat mannen hun blik vooral op afhankelijke, volgzame dames richtten, lijkt voorgoed voorbij”, aldus Fisher.

Met het Clooney-effect keert de bevolking volgens haar terug naar hoe de man-vrouwverhoudingen miljoenen jaren geleden waren.

“Toen waren vrouwen en mannen nog gelijkwaardig”. Volgens Fisher is het George & Amal-fenomeen al een paar jaar aan de gang, maar nu is er sprake van een echt zichtbare wending.

De antropologe laat zich niet verleiden tot uitspraken over het huwelijk van de 2 rolemodels. Wel stelt ze voorzichtig vast dat Amal momenteel een stuk succesvoller is dan haar man. “Hij is gaan updaten, in plaats van downdaten.”

Het onderzoek toonde tevens aan dat vrouwen steeds kieskeuriger worden bij het kiezen van een sekspartner en dat mannen over de gehele breedte romantischer lijken te worden.

Lees ook:Dames, brullen maar: George Clooney is getrouwd
Lees ook:George Clooney blijft ‘knapste man op aarde’
Lees ook:Hoe rijker een vrouw is, hoe sterker het George Clooney-effect
Lees ook:‘George Clooney Kloon’ krijgt geld geboden voor seks
Lees ook:Het George Clooney-evenwicht

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>