Overslaand stemgeluid verraadt de verliefde man

Man-and-woman-flirtingAls er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt een vrouwenstem ineens een vreemde, hoge zangerige toon. Iedewiedewoep Jaa!

Vrouwen kunnen het niet laten om dan op hoge toon onzinkreten te slaken.

Mannen hebben een gelijkaardig iets, als zij zeer gecharmeerd zijn van een vrouw. Dan maakt zijn stem ook vaak rare hoogtesprongen.

Het klinkt bijna alsof hij weer 13 is en de baard in de keel krijgt. En het fijne is: vrouwen vinden het nog leuk ook. Mooi hè de natuur……

Zo blijkt uit onderzoek van de Stirling University.

Zij beluisterden stemmen van 110 heteroseksuele mannen tijdens gesprekken met zowel mensen die ze aantrekkelijk vonden, alswel bij personen die hen weinig deden. De stem van de testmannen veranderde terstond als er een vrouw in de buurt was die ze knap of leuk vonden.

Om hun mannelijkheid te bewijzen, laten de de heren in eerste intantie hun toonhoogte een stuk zakken om een diepere stem te creëren. Tegelijkertijd willen ze ook niet té macho overkomen, dus gaan ze weer omhoog. Het resultaat is een zangerige op- en neergaande stem.

Vreemd genoeg vinden vrouwen die gekke stemmetjes geen afknapper. Integendeel, ze voelden zich meer aangetrokken tot de mannen die hen blijkbaar leuk vonden. Al kon geen één vrouw uitleggen waarom.

Lees ook:Stemmen van slanke vrouwen worden na de overgang mannelijker
Lees ook:Vrouwen met hoog stemgeluid vallen op type bas of bariton
Lees ook:Eerste indruk nieuwe date vormt zich halve seconde na horen stem
Lees ook:Jij en je beste vriendin delen…. hetzelfde stemgeluid
Lees ook:Mannen met lage stemmen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>