Placebopleister van DOVE bewijst dat schoonheid tussen de oren zetelt

Een speciale beauty-pleister die je in paar dagen zelfverzekerder maakt.

Dat klinkt te mooi om waar te zijn en dat het ook blijkt uit een sociaal experiment van zeepfabrikant DOVE.

Het filmpje dat bewijst dat de sleutel tot een stralend uiterlijk in jezelf zit, werd in 2 dagen al 6 miljoen keer bekeken…….

Een onderzoek dat aantoonde dat 80% van de Britse vrouwen stress heeft over haar uiterlijk, bracht de zeepfabrikant op een idee.

Psychologe Ann Kearney-Cooke werd ingeschakeld voor een sociaal experiment om te ontdekken of schoonheid een mentale kwestie is of niet.

Daarvoor zochten ze een groep vrouwen die kampten met onzekerheden: die varieerden van complexen over gewicht en tekenen van ouderdom tot aan minder strakke buiken na een bevalling.

Deze vrouwen moesten gedurende 2 weken een zogenaamde ‘RB-X beauty patch’ dragen, die beloofde hun zelfbeeld een oppepper te geven. Alle deelnemers gaven aan dat ze een drastische verandering hadden opgemerkt. Tot het punt dat verteld werd dat de pleister helemaal niets bevatte.

“Wanneer een vrouw zich mooi voelt, straalt ze geluk en zelfvertrouwen uit”, aldus de psychologe. “De deelneemsters van dit onderzoek erkennen, net zoals zoveel seksegenotes, hun eigen schoonheid niet en dit treft hen in hun dagelijkse leven. Dit experiment werd bedacht om te illustreren dat schoonheid een instelling is en dat de kracht om je mooi te voelen van binnenuit komt.”

Deze campagne is de opvolger van de virale film ‘Dove Real Beauty Sketches’ die aantoonde dat je dat vrouwen mooier zijn dan ze zelf denken.

Lees ook:Spiegeltje, spiegeltje aan de wand: slechts 1% vindt zichzelf mooi in dit land!
Lees ook:Op 31-jarige leeftijd is een vrouw op haar aller-aantrekkelijkst
Lees ook:Hoe kunnen de dromen van je kinderen uitkomen als je zelf niet in een betere wereld gelooft?
Lees ook:Cameron Diaz: ‘Iedereen is lesbisch’
Lees ook:Het syndroom van deze tijd: de midlife spiegelfobie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>