Brad Pitt & George Clooney zagen Abraham: hoe lekker is de eminence grise?

Vandaag ziet Brad Pitt Abraham en zijn collega en goed vriend George Clooney ging 2 jaar terug al door de magische grens van 50.

Oudere mannen blijven langer in trek op de relatiemarkt dan vrouwen, werd vroeger altijd gezegd.

Dat wordt minder: Ook vrouwen willen het liefst een jonge of in elk geval goed ogende man.

De fans van Clooney en Pitt zijn dus niet de meiden van in de 20, doch veeleer hun moeders zo niet grootmoeders…..

Dat alles zet mannen aan hun uiterlijk steeds beter te verzorgen. Net als vrouwen willen zij hun koetswerk zo lang mogelijk in goede jeugdige conditie houden. Afgelopen week bleek uit cijfers dat mannen meer geld spenderen aan cosmetica dan aan de sportschool.

Diëetproducten, cremes, oogpotloden en haargroeimiddelen worden steeds meer aan de heren verkocht. Ook worden de grijzende haren vaker in de spoeling gegooid.

Grijs haar bij mannen werd altijd als een teken van wijsheid gezien, extra sexappeal, een gedistingeerd uiterlijk. Maar de balans lijkt door te slaan naar de andere kant.

Steeds vaker grijpen de heren naar de haarverf. 10% van de mannen doet dat zo’n 6 tot 8 x per jaar tegenover 60% van de vrouwen.

Dit blijkt niet altijd een goed idee. Als het verschil met de grijze(nde) haardos te groot is, kan een geverfde man er behoorlijk belachelijk uitzien.

Echtgenotes reageren vaak ook minder enthousiast. Zij vinden het verdacht. Waarschijnlijk zijn ze bang dat hun man een affaire heeft, of tenminste indruk wil maken op het (jongere) andere geslacht?

Of het is omdat vrouwen (elegant) grijzende mannen wel kunnen appreciëren? De zilveren lokken van George Clooney geven hem niet minder sexappeal. Integendeel. In Nederland worden grijzende mannen zoals Adriaan van Dis en tegenwoordig ook Huub van der Lubbe, Huub Stapel en Derek de Lint door veel vrouwen smakelijk bevonden.

Veel meer nog dan bij vrouwen valt een plots geverfd mannenhoofd enorm op. Neem nou dat van Paul McCartney of Rolling Stone Ronnie Wood.. Om nog maar te zwijgen van Silvio Berlusconi. Dat geeft iets krampachtigs, net als de té gebotoxte vrouw of een minirok bij dames 50+.

Het geheim is dan ook de verf te doseren en/of langzaam op te bouwen en een tint te kiezen die bij je past. Mannen die dit overwegen, raad ik aan hun tienerdochter om raad te vragen. Zij weten vaak als geen ander wat net wel of net niet kan en zeggen snoeihard de waarheid.

Lees ook:Plak de bovenkant van Brad Pitt op het onderstel van David Beckham
Lees ook:Flink dokken voor een date met Brad Pitt
Lees ook:George Clooney blijft ‘knapste man op aarde’
Lees ook:Gouden Kooi-huwelijk Huub & Claire aan diggelen
Lees ook:‘List’: dat is toegestaan vreemdgaan met een celeb

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>