Op Sumatra zijn mannen dol op tante Sidonia’s

Mannen zijn genetisch zo geprogrammeerd dat ze houden van vrouwen met kleine voeten, omdat die wijzen op vrouwelijkheid, jeugdigheid en vruchtbaarheid.

Maar de inwoners van plattelandsdorpen in het noorden van het Indonesische eiland Sumatra zijn tegendraads. Zij zijn tuk op maat boot…………

Dat blijkt uit onderzoek van antropoloog Geoff Kushnick van Universiteit van Washington, waarover is gepubliceerd in het blad Human Nature.

Hij liet 159 leden van het Karo-volk plaatjes beoordelen van vrouwen met allerlei voetgroottes. De dames met een bovengemiddelde schoenmaat kwamen daarbij als het aantrekkelijkst uit de bus, terwijl de vrouwen met poezelige, kleine voetjes het lelijkst werden gevonden.

Maar toen Kushnick verder spitte, bleek dat er ook andere volkeren zijn die Sidoniavoeten sexy vinden, namelijk in Cambodja, Papua-Nieuw-Guinea en Tanzania.

Het lijkt samen te hangen met hoe een mensen leven. In verstedelijkte gebieden worden kleine voeten het meest gewaardeerd, terwijl de liefhebbers van grote voeten op een kleine uitzondering na op het platteland wonen.

Kushnick voegt daaraan toe dat hij zelf Karo Batak-mannen heeft horen zeggen dat vrouwen met grote voeten productiever zijn op de rijstvelden. Het is duidelijk: de vrouw als voedselverzamelaar.

Verder geldt dat volken met een voorkeur voor grote voeten, nauwelijks toegang hebben tot westerse media, waar de poezelige vrouwenvoeten de trend zetten.

Wellicht dat voeten-voorkeur dus geen universeel, evolutionair bepaald verschijnsel is, maar zuiver cultureel bepaald.

Lees ook:Vrouwen met kleine schoenmaat zijn het meest sexy
Lees ook:Klein is (niet) fijn: waarom vrouwen zich in te krappe schoenen persen
Lees ook:Ga bij het daten vooral wijdbeens staan!
Lees ook:Je voeten verraden verliefdheid
Lees ook:Op grote voet levende mannen gaan vaker vreemd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>