Waarom mannen heftig op blondines reageren

Volgens Japanse onderzoek kwam blond als haarkleur voor het eerst voor zo’n 10.000 jaar gelden. Echt blond haar op volwassen leeftijd is nog steeds vrij uitzonderlijk.

Romeinse vrouwen waren de eersten die hun haar blondeerden, vanweg hun jaloezie op de mooie blonde Germaanse vrouwen. Hun haar werd zelfs afgeknipt om er pruiken voor de Romeinen van te maken…….

Ook de Grieken hadden iets met blond. De meeste goden werden met een blonde haardos afgebeeld en ook schrijver Homeros maakte er geen geheim van dat hij opgewonden werd van blondines.

In onze modernere tijd is blond een uitstekend marketingmiddel. Tot en met de 70er jaren werden veel producten aangeboden door blonde vrouwen, geïnspireerd op de (ook neppa) überblondine Marilyn Monroe. Tot op de dag van vandaag wordt zij door veel mannen nog steeds gezien als de meest sexy vrouw ooit.

Daarna kwamen Farah Fawcett, Madonna, Pamela Anderson, Gwen Stefani, Britney Spears en Kim Wilde. Het was zelfs zo dat Madonna minder platen verkocht toen ze bruin haar had.

Een man is genetisch zodanig geprogrammeerd dat hij altijd de meest vruchtbare vrouw zoekt en blond haar heeft iets jongs en wijst op een hoge oestrogeenspiegel. Opmerkelijk is dat het haar van blondines donkerder wordt, naarmate zij meer kinderen baren.

Steve Jones, hoogleraar genetica beweerde in 1996 dat blond gedoemd is om uit te sterven. Onze ‘Global Village’ en interraciale voortplanting zorgt er voor dat meer donkerharigen voor nageslacht zorgen en dit is ook nog eens dominant in de erfelijkheid.

De meeste echte blonde mensen wonen in Noord-Europa. In Zweden is de helft van de inwoners blond. In Nederland werd in 1970 nog de helft van de kinderen blond geboren, nu is dat nog maar een kwart.

Blondines zouden zich volgens onderzoek sexy voelen en meer zelfvertrouwen hebben. Vrouwen die hun haar blond verven scoren overigens even hoog, ontdekte Mark Sergeant van de Nottingham Trent University.

De manier waarop mannen naar blonde vrouwen kijken, zou daar de belangrijkste reden voor zijn. Blond komt kortom lief, jong, vrouwelijk, vrolijk en vruchtbaar over en dat zijn allemaal elementen die een vrouw aantrekkelijk maken.

Maar bij dit alles blijft het natuurlijk ook een kwestie van smaak. Er zijn tegenpolen die elkaar aantrekken ( de donkere man met een blondine), maar de relaties van mensen die (ook uiterlijk) overeenkomsten hebben, blijken overtuigend duurzamer.

Lees ook:In de horeca hebben blondines meer fun, pardon… fooi
Lees ook:Blondines zijn verwend en agressief
Lees ook:Blondines voor seks, brunettes voor echt
Lees ook:Blonde collectantes halen meer geld op
Lees ook:Mannen benaderen blondines makkelijker, maar vinden brunettes aantrekkelijker

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Waarom mannen heftig op blondines reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>