Mannen die net een kind hebben voelen zich sexy, vrouwen juist niet

Sommige vrouwen zijn stralend zwanger. Er zijn er die zich nooit zo goed voelen als wanneer ze een kind dragen. Mannen nemen dat na de bevalling van hen over.

Wanneer de spruit op de wereld is en gezond, gaan ze zich buitengewoon viriel voelen en maakt zich een mannelijke trots van hen meester. En dat stralen ze dan ook uit…….

Zo blijkt uit een studie van de University of California-Santa Barbara onder 182 pasgetrouwde mensen ondervraagd, met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar van de vrouwen en 26 van de mannen.

Zij deden verslag van hun welbevinden en uiterlijk net na de trouwdag, na 1 jaar en na 2 jaar huwelijk. Ze vulden o.a. in hoe ‘gewoon’ en/of hoe ‘aantrekkelijk’ ze zich voelden.

Bij mannen die tijdens het onderzoek geen vader werden, bleef de beoordeling van het uiterlijk gelijk. Maar mannen die een zoon of dochter kregen, voelden zich duidelijk aantrekkelijker na de geboorte van hun kind dan ervoor.

De wetenschappers denken dat ze deze boost krijgen omdat ze zich mannelijker voelen door het zien van hun reproductie. “Het kan ook te maken hebben met de vrouwelijke aandacht die mannen krijgen als ze in het openbaar verschijnen met hun kind”, oppert onderzoeksleidster Alicia Cast.

Vrouwen daarentegen bleken zich na de geboorte niet bepaald aantrekkelijker te voelen. “Ook zij krijgen wel feedback van anderen, omdat iedereen gek is op een kleine baby. Maar dat voordeel weegt niet op tegen andere dingen die ze meemaakt, zoals de verandering van haar lichaam en de vermoeidheid. Bij vrouwen ligt er nu eenmaal meer druk op het uiterlijk, zelfs na de geboorte.”

Lees ook:Starten met stichten gezin maakt mensen tijdelijk gelukkiger
Lees ook:Maakt seks ons gelukkig of de aandacht en liefde van de partner?
Lees ook:Tevredenheid relatie daalt (tijdelijk) na komst 2e kind
Lees ook:Blond is booming vanwege de crisis
Lees ook:Vrouwen worden aantrekkelijker als ze een kind gebaard hebben

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>