‘Ik was dronken’ kan niet het excuus zijn voor een onenightstand

Het schijnt mannen vaker te overkomen dan vrouwen. Ze worden na een avondje flink doorhalen in de kroeg wakker naast een persoon waarvan ze denken: nee he!

Deze zogenaamde alcoholbril is tegelijk ook het excuus wat de heren in kwestie hanteren. “Ik was dronken”, zeggen ze dan.

Maar dat klopt helemaal niet, volgens een Britse neurowetenschapper. Hoe sexy je iemand vindt, wordt niet beïnnvloed door het aantal glaasjes op………

Aldus dr. Amanda Ellison van Durham University, die recent ook al in het nieuws kwam door haar constatering dat mannen echt zieker van de griep zijn dan vrouwen.

Tijdens het nuttigen van alcohol verandert de persoon die tegenover je zit niet. Ook niet in je waarneming. Het is alleen het seksueel verlangen dat groter wordt.

Volgens dr. Ellison schakelt alcohol alle rationele ruimtes in je hersenen af. Het wordt daardoor heel moeilijk om normale keuzes te maken. “Maar drank laat wel de hersenruimte intact, die je seksuele verlangen bepaalt.” En dat kan er dus voor zorgen dat je met mensen zoent, die je in nuchtere toestand absoluut niet aantrekkelijk zou vinden.”

Lees ook:Mannen zijn echt zieker van de griep dan vrouwen
Lees ook:Nogmaals: mannen zijn zieker van de griep dan vrouwen
Lees ook:Facebook is als seks. Misschien nog wel erger……..
Lees ook:Alcohol maakt vrouwen niet aantrekkelijker
Lees ook:Paren met kinderwens: hup, hup, nu aan de slag!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>