Wees eens wat speelser bij het ‘versieren’

Er zijn tegenwoordig websites waarop staat aangegeven hoe je een vrouw moet versieren en er zijn zelfs cursussen voor.

Maar mensen zitten zo niet in elkaar.

Vooral een vrouw  wil het gevoel hebben echt leuk gevonden te worden en wanneer teksten en handelingen uit een boekje komen, voelt zij dat aan haar water.

Jezelf zijn en het speelse kind in jezelf naar boven halen werkt veel beter dan een dure cursus.

Het is niet voor niets dat mensen verliefd worden op elkaar als ze samen spannende zaken moeten doen of gewoon gaan spelevaren………

Een team wetenschappers o.l.v. Professor Gary Chick van de Penn State University maakten na een enquête bij mensen een lijst op van 13 mogelijke eigenschappen die we zoeken in een potentiële partner. Daar voegden ze nog speelsheid, gevoel voor humor en plezier maken aan toe.

Vervolgens ondervroegen ze 164 mannelijke en 89 vrouwelijke studenten van 18 tot 26 jaar. Gevoel voor humor, plezier maken en speelsheid belandden de tweede, derde en vierde plaats. Dit was vooral het geval bij vrouwen die een man zoeken.

Mannen vinden lichamelijke aantrekkelijkheid, wat staat voor gezondheid en goede genen, belangrijker. Hieruit leiden de onderzoekers af dat positief vrolijk gedrag ons aantrekkelijker maakt. Bij mannen is het een teken dat ze niet agressief zijn, bij vrouwen wijst het op jeugdigheid en vruchtbaarheid.

Professor Chick: “We wilden onderzoeken waarom mensen als volwassenen speels blijven, terwijl andere zoogdieren dit soort gedrag niet meer vertonen na hun adolescentie. Speelsheid kan dus helpen een partner te vinden. Net als vogels pronken met hun felgekleurde veren, kunnen mannen een vrouw aantrekken door dure kledij of een snelle wagen te kopen. Speelsheid kan bij een man wijzen op zijn zachte aard, wat de kans beperkt dat hij zijn nageslacht zal kwetsen.”

Lees ook:Mannen verbergen dure aankopen vaker voor partner dan vrouwen
Lees ook:1 op de 5 heeft partner die echt niet voldoet aan ideaalbeeld
Lees ook:Samen onder de hersenscan om te weten of je relatie stand houdt
Lees ook:Vrouwen nog altijd romantische zielen
Lees ook:‘Facebooken’ maakt minder ambitieus

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>