Flirten op de werkvloer: hoe ver kun je gaan?

Het gesprek bij De Telegraaf VROUW gaat vandaag over flirten in de werkomgeving. Met collega’s en/of superieuren dus. Of met klanten.

Wanneer gaat dit over de grens? Huispsycholoog Jeffrey Wijnberg heeft daar wel een richtlijn voor…….

Als je het thuis aan je man, vrouw, vriend of vriendin kunt vertellen klopt het nog wel. Zo niet: dan ga je eigenlijk al te ver.

Elke blik is er eigenlijk al één te veel, zeggen chefs van personeelsafdelingen. Marjolein Trelemans werkt bij de afdeling HR van een IT-bedrijf. “Het gaat er vaak niet eens om dat er scheidingen en moeilijkheden van komen, maar flirten leidt ook af van het werk, vinden wij. Al die op hol geslagen hormonen!”

Het geeft in de praktijk vaak een hoop gedonder. Veel bedrijven hebben tegenwoordig in hun statuten opgenomen dat als 2 werknemers een relatie krijgen met elkaar dat 1 van beiden dan een andere baan moet zoeken.

Denk dus even na voor je die broeierige blik werpt op die spannende collega die ‘toevallig’ ook bij het kopieerapparaat staat.

Als uitsmijter: zorg dat je blinde collega’s hebt!

Lees ook:Liefde op de werkvloer zorgt voor gedonder
Lees ook:Ook weleens verliefd geweest op een collega?
Lees ook:Daten met een collega ‘moet kunnen’. Of niet?
Lees ook:Extra bonus voor personeel dat relatie met collega start
Lees ook:Flirten met mooie vrouwen houdt mannen scherp en gezond

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Flirten op de werkvloer: hoe ver kun je gaan?

  1. Jacob

    Errug onrealistisch, niet-van-deze-wereld verhaal. Nee, geen vrijbrief voor allerlei intimiteiten, maar wel een gezond begrip voor hoe de natuur in elkaar zit. Niemand kan daar – volledig – weerstand aan bieden – en dat hoeft ook helemaal niet. Alleen wel een beetje verstand blijven gebruiken. Maar dit? Alleen met robots is dat haalbaar. En dan nog? Een leuke collega is toch gewoon leuk. Enjoy!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>