Mannen en vrouwen flirten evenveel, maar man ‘moet’ toenadering doen

Hoewel mannen en vrouwen van in de 20 ongeveer even ‘flirterig’ zijn, verwacht eenderde van de vrouwen dat de man de eerste stap zet.

Echter, de dames geven de heren weinig credits voor hun moed………….

Dit en meer blijkt uit onderzoek van Bacardi door Future Foundation onder 500 Nederlandse 20′ers.

Slechts 12% vindt het bewonderenswaardig als hij het initiatief neemt, terwijl 20% van de mannen een initiatiefrijke vrouw juist bewondert.

Duidelijk is dat een goede flirt verder gaat dan alleen het uiterlijk. Voor 43% van de vrouwen is de humor van een man de belangrijkste reden om met hem te flirten, terwijl mannen denken dat hun verschijning het belangrijkste is.

Partner of niet, een kwart van de Nederlandse 20′ers vindt dat flirten hoort bij een goede stapavond; de kroeg of club is daarmee de populairste flirtspot (62%), gevolgd door een eettentje (33%).

De overgrote meerderheid (80%) kiest hierbij voor een speelse aanpak. Hoewel een goede flirt spontaan ontstaat (77%), is de aanpak vooraf bekend.

De top 3 aanpak:
1. Benader de ander met een lach (82%)
2. Gebruik een simpele, casual ‘Hi’ (72%)
3. Trek de stoute schoenen aan en introduceer jezelf kort (62%)

Een agressieve of vooruitstrevende aanpak blijkt no-go (72%). Ook blijkt flirten op de werkvloer (9%) of flirten om indruk te maken op vrienden (7%) voor sommigen taboe.

60% flirt dus vooral voor fun en in mindere mate om een relatie aan te gaan (43%). Vaker dan mannen flirten vrouwen onschuldig en zonder bijbedoelingen (63%). Online flirten wordt steeds populairder; een kwart flirt ook via instant messengers en 20% zet zijn sociale netwerken in.

Lees ook:De flirt, de balts, de hofmakerij: jongeren doen het online!
Lees ook:Vrouwen flirten meer en beter dan mannen
Lees ook:Flirten is goed voor je
Lees ook:Flirten: mannen willen subtiele aanrakingen, vrouwen oogcontact
Lees ook:SMS’en breekt het liefdes-ijs

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>