Hoe jouw lijf laat weten dat je hem wel ziet zitten

Ook vrouwen kunnen gevoelens van verliefdheid lang negeren of zelfs voor zichzelf ontkennen dat er sprake is van affectie.

Maar behalve je gedachten, kan ook je lichaam je verraden.

Heb je bijvoorbeeld ‘last’ van………..

RODE WANGEN
Volgens wetenschappers zijn rode wangen nog steeds een van de duidelijkste tekens dat je in iemand geïnteresseerd bent. Wanneer je begint te praten met een voor jou aantrekkelijke  man of vrouw, stijgt je adrenalineniveau waardoor er meer bloed naar je wangen trekt.

TINTELENDE BORSTEN
Wanneer je aan het flirten bent komen er veel intimiteitshormonen vrij. Dit verhoogde oxytocine-niveau zorgt ervoor dat je hart sneller gaat pompen waardoor je borsten opzwellen en gevoeliger worden.

KRIEBELS IN DE BUIK
Het verhoogde oxytocine-niveau zorgt er bovendien niet enkel voor dat je borsten opzwellen. Ook je buik begint plots raar te tintelen. Deze ‘vlinders in de buik’ zijn het gevolg van de verhoogde productie van het gelukshormoon oxytocine.

ZWEETHANDJES
Wanneer je extra dicht bij je vlam zit, krijg je al snel last van klamme handjes. Volgens onderzoekers zorgt seksueel getinte omgang ervoor dat we meer norepinephrine, een hormoon dat de zweetproductie stimuleert, produceren.

KNIKKENDE KNIEËN
Deze zijn het gevolg van een verhoogde productie van de neurotransmitter dopamine. Deze raast als een bezetene door je lichaam, waardoor je je plots helemaal week kan voelen in de knieën.

Lees ook:Zo, die meurt uit z’n mond zeg!
Lees ook:Lente en verliefdheid
Lees ook:Vrouwen liever voor dieren dan (voor) mannen
Lees ook:Grote borsten tijdens de zwangerschap? Dan wordt het een meisje!
Lees ook:Verliefd worden op een vent die je eigenlijk superirritant vindt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>